YDH- Kuzey Irak’taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin Başkanı Mesud Barzani, Bağdat’ın Arap Birliği zirvesine ev sahipliği yapamaması durumunda Kürdistan bölgesinin zirveye ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu söyledi.

 

Irak’tan yayın yapan Nehreyn adlı internet sitesinin haberine göre Mısır’a biz ziyarette bulunan Kuzey Irak’taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin Başkanı Mesud Barzani, kurulacak hükümette tüm siyasi partilerin temsil edilmesi gerektiğini belirterek Hukuk Devleti İttifakı Lideri Nuri el-Maliki ile el-Irakiye Lideri İyad Allavi’nin koalisyon yapmasına karşı olmadıklarını söyledi.

 

Kahire’de Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa ile de bir görüşme yapan Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Bağdat’ın Arap Birliği’nin bir sonraki toplantısına ev sahipliği yapamaması durumunda Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin bu toplantıya ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

 

Barzani, Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa ile görüşmesi sırasında “Umarım Bağdat, Arap Birliği toplantısına kadar güvenlik açısından istikrara kavuşur; ama eğer Bağdat toplantıya ev sahipliği yapacak düzeye gelemezse, Erbil, bu toplantıya ev sahipliği yapmaya hazırdır” dedi.

 

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’in davetlisi olarak Kahire’ye gitmişti. Irak Cumhurbaşkanı Yardımcılarından Adil Abdulmehdi de dün gece Mısır’a gitti.