YDH- Filistin Özerk Yönetimi’nin İsrail’le doğrudan müzakerelere başlamak için üç şart öne sürdüğü ve İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’yu bu şartlardan birini kabul etme konusunda muhayyer bıraktığı bildirildi.

 

İsna haber ajansının İsrail’de İbranice yayımlanan Maariv gazetesine dayandırdığı haberine göre Selam Feyyaz Liderliğindeki Ramallah hükümeti, İsrail’le doğrudan görüşmelere başlamak için üç şart öne sürdü.

 

Ramallah yönetiminin İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’yu herhangi birini seçmekte muhayyer bıraktığı şartlarından birincisinin görüşmelerin, Tzipi Livni-Selam Feyyaz veya Ehud Olmert-Mahmud Abbas görüşmelerinin kaldığı yerden başlatılması olduğu bildirildi.

 

Ramallah yönetiminin, Filistin devletinin 1967 topraklarında veya ona yakın genişlikteki bir toprak parçası üzerinde kurulmasının kabul edilmesini ikinci şart olarak sunduğunu belirten Maariv gazetesi, üçüncü şartın ise İsrail’in yerleşke inşaatlarını aslıya alması olduğunu duyurdu.

 

Ramallah yönetiminin doğrudan müzakereler konusunda İsrail’e sunduğu şartları değerlendiren Filistin Enformasyon Merkezi, “Netanyahu, ilk iki şartı kabul edemez, çünkü müzakerelerin koptuğu noktadan yeninden başlatılması mümkün değildir,  öte yandan Netanyahu, 67 topraklarına işaret etme gücünden bile yoksundur” yorumunu yaptı.

 

Yahudi yerleşkesi inşaatlarının durdurulması şeklindeki üçüncü şartın kabul edilmesinin İsrail açısından daha kolay olduğunu belirten Filistin Enformasyon Merkezi, “Çünkü Netanyahu, daha sonra istediği zaman bundan cayabilir” değerlendirmesinde bulundu.