YDH- Kuzey Irak’taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin Başkanı Mesud Barzani’nin Ürdün ve Mısır ziyaretinin ardından bu iki ülkenin Erbil’de konsolosluk açacağı bildirildi.

 

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Hükümet Sözcüsü ve Kültür Bakanı Kave Mahmud, Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani başkanlığındaki heyetin son Ürdün ve Mısır ziyaretinde bu iki ülkenin Kürdistan bölgesine olan ilgilerini gözlemlediğini belirterek Kahire ve Amman’ın Erbil’de konsolosluk açmak istediğini söyledi.

 

Barzani’nin son ziyaretinin Kürdistan bölgesiyle Arap dünyası arasındaki ilişkilerin gelişmesine önemli bir katkıda bulunduğunu belirten Mahmud, Ürdün Kralı Abdullah’ın, Kürdistan Bölgesini ziyaret etmek istediğini ifade etti.

 

Öte yandan Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebulgayt da Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in üç gün önce Irak’ın Basra ve Erbil kentlerinde konsolosluk açılmasını onayladığını belirtirken, Ürdün İletişim Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Nebil eş-Şerif de Ürdün hükümetinin Perşembe günü, dışişleri bakanlığından Erbil’de konsolosluk açılması için gerekli adımları atmasını istediğini söyledi.

 

Mısır ve Ürdün’ün bu girişimiyle Arap ülkeleri ilk kez Kürdistan Bölgesel Yönetiminde konsolosluk açmış oluyor.