YDH- Yemen hükümetine muhalif Husi grubu, Harf Sufyan bölgesindeki son çatışmalarda esir aldıkları Yemen askerlerini affedeceklerini açıkladı.

 

El Alem televizyonunun haberine göre el-Husi grubu enformasyon bürosu konuyla ilgili bir açıklama yaparak grubun lideri Abdulmelik el-Husi’nin Harf Sufyan bölgesindeki son çatışmalarda esir alınan Yemen askerlerini affettiğini belirtti.

 

Husi grubu ile Yemen ordusu ve Yemen hükümeti yanlısı kabileler arasında dün yaşanan çatışmalarda her iki taraftan 20 kişinin öldüğü açıklanmıştı.

 

Yerel kaynakların el-Alem televizyonuna verdiği bilgiye göre Husi grubu dün yaşanan çatışmalarda Harf Sufyan bölgesindeki Zala askeri üssünü ele geçirdi ve 70’ten fazla Yemen askerini de esir aldı.

 

El-Husi grubu enformasyon sözcüsü Zayfullah Şami, kuzeydeki Sa’da kentinde yaptığı açıklamada Yemen ordusunun hükümet yanlısı kabilelerle Zala bölgesinde pusuya düşürdükleri sivilleri öldürdüğünü; ancak Husi güçlerinin müdahalesi üzerine bölgeden çekilmek zorunda kaldığını söyledi.

 

Yaşanan çatışmalara rağmen Yemen ordusuyla yeni bir savaş başlaması ihtimalini uzak gördüklerini belirten Şami, esir aldıkları hükümet yanlısı kabile mensupları ve Yemen askerleri ile ilgili olarak “Onlar bizim kardeşlerimiz ve vatandaşlarımızıdır, bizim onlarla bir sorunumuz yok, bizim sorunumuz savaş peşinde koşanlarla Husileri öldüren işbirlikçilerle” dedi.

 

Husi grubu sözcüsü Şami Yemen hükümetinden Yemen ordu güçlerinin desteğinde çatışma çıkaranları engellemesini isterken, Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih de Husilerle 7. Savaşın başlamasını istemediklerini açıkladı.