YDH- İran’ın BM Daimi Temsilcisi Muhammed Hazai, İsrail’den kendilerine yönelik bir saldırı olması durumunda Tel Aviv’in tamamını yakacaklarını söyledi.

 

Fars haber ajansının bildirdiğine göre İran’ın Kaşmer kentinde açıklamalarda bulunan İran’ın BM Daimi Temsilcisi Muhammed Hazai, İsrail’in ülkesine yönelik saldırıda bulunacağı yönündeki spekülasyonların düşmanın korkusundan kaynaklandığını belirterek “İsrail’in İran topraklarına en küçük bir saldırıda bulunması durumunda tüm savaş cephesini ve Tel Aviv’i ateşe veririz” dedi.

 

İran’ın nükleer programından vazgeçmesi durumunda ABD ve İngiltere’nin İran’a yönelik komplolarını bir kenara bırakacağının sanılmaması gerektiğini belirten Hazai, ülkesinin bulunduğu bölgedeki bazı ülkelerin ve İsrail’in nükleer silaha sahip olmasına rağmen yaptırım ve baskıların yalnızca İran’a yöneltildiğini ve İran’ın barışçı nükleer programının engellenmek istendiğini söyledi.

 

İran’ın nükleer programını durdurduğunu ilan etmesi durumunda bile çeşitli bahaneler ileri sürülerek ülkesi üzerindeki baskıların sürdürüleceğini savunan Hazai, “Biz nükleer programı bıraksak bile düşman tutumundan vazgeçecek değildir. Çeşitli bahanelerle üstümüze gelecek ve nizamı ve devrimi tehdit etmeyi sürdürecektir” dedi.

 

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, önümüzdeki sonbaharda iki veya üç ülkeye karşı savaş başlatılacağına dair ellerinde istihbarat bulunduğunu öne sürmüştü.