YDH- İran hükümeti, Hüccetulislam Hasan Humeyni’nin başında bulunduğu “İmam Humeyni’nin Eserlerini Düzenleme ve Yayımlama Kurumu”na ait binaları kamulaştırarak satışa çıkarıyor.

 

İran’dan yayın yapan Asriran adlı haber sitesinin bildirdiğine göre İran cumhurbaşkanlığının teklifi tasarı komisyonundaki bakanların onayı ile “İmam Humeyni’nin Eserlerini Düzenleme ve Yayımlama Kurumu”na ait Tahran ve Kum kentlerindeki bazı binaların satışı yönünde karar alındı.

 

Tahran ve Kum kentlerindeki söz konusu binaların “İmam Humeyni’nin Eserlerini Düzenleme ve Yayımlama Kurumu”na bırakılması yönündeki kararın Hatemi hükümeti döneminde alındığını belirten Asriran, bu binaların “İmam Humeyni’nin Eserlerini Düzenleme ve Yayımlama Kurumu”ndan alınmasını öngören kararın Cumhurbaşkanı Başyardımcısı Muhammed Rıza Rahimi tarafından Ekonomi Bakanlığına iletildiğini ve bakanlığın söz konusu binaları satarak elde edilen geliri hazineye aktarmakla görevlendirildiğini yazdı.

 

Kararın yasal seyrini izleyerek cumhurbaşkanın onayından da geçtiği belirtilirken, binaların ne şekilde fiyatlandırılacağına ve satışın ne zaman gerçekleştirileceğine ilişkin henüz bir açıklamanın yapılmadığı kaydediliyor.