YDH- Ammar el-Hekim liderliğindeki Irak Ulusal İttifakı, İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye ile müzakere konusundaki şartını açıkladı.

 

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre Ammar el-Hekim liderliğindeki Irak Ulusal İttifakı, el-Irakiye’nin Nuri el-Maliki liderliğindeki Hukuk Devleti İttifakı ile görüşmelerine son vermesi durumunda müzakere edebileceğini açıkladı.

 

Irak Ulusal İttifakı Lideri Ammar el-Hekim’in Basın Danışmanı Basim el-Avadi, “Irak Ulusal İttifakı, Hukuk Devleti İttifakı ile görüşmeleri durdurma konusunda tüm siyasi gruplarla uzlaşma içerisindedir. Irak Ulusal İttifakı, el-Irakiye’nin Hukuk Devleti İttifakı ile görüşmelerine son vermesi durumunda el-Irakiye ile müzakere edebilecektir” dedi.

 

İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye İttifakı, pazar günü hükümet konusunda diğer siyasi gruplarla müzakere için üç şart öne sürmüş ve bu şartlarını “seçim sonuçlarının, el-Irakiye’nin seçimleri kazandığının ve hükümeti kurmanın el-Irakiye’nin hakkı olduğunun kabul edilmesi” olarak açıklamıştı.

 

Öte yandan Kürdistan İttifakı, el-Irakiye ile yürütülen müzakerelerde herhangi bir sonuca varamadıklarını açıkladı.