İsrail’in bugünkü saldırısından sonra Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman’ın Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
LÜBNAN
08 Mart 2010 · 01:00

İsrail’in bugünkü saldırısından sonra Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman’ın

YDH- İsrail’in bugünkü saldırısından sonra Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman’ın çağrısıyla olağanüstü toplanan Milli Güvenlik Kurulu, Lübnan ordusunun İsrail’in her türlü saldırısına karşı koymaya hazır olduğunu açıkladı.

YDH- İsrail’in bugünkü saldırısından sonra Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman’ın çağrısıyla olağanüstü toplanan Milli Güvenlik Kurulu, Lübnan ordusunun İsrail’in her türlü saldırısına karşı koymaya hazır olduğunu açıkladı.

 

Lübnan Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri General Said İyd, İsrail’in bugünkü saldırısıyla ilgili yaptığı açıklamada, Lübnan topraklarına yapılacak her türlü saldırıya karşı ülkeyi savunmaya yönelik olarak her türlü tedbiri düşündüklerini “Ordu ve Lübnan halkı, kendi topraklarına yapılacak her türlü saldırıyı tüm imkanlarını kullanarak savunmaya hazırdır” dedi.

 

Lübnan ordusu ise çatışmaların nasıl başladığıyla ilgili yaptığı açıklamada İsrail askerlerinin sınırdaki Adeyse köyü yakınlarında Lübnan topraklarında yer alan bir ağacı kesmeye çalıştığını ve sınırda yer alan BM Barışı Koruma Gücü UNIFIL’in uyarılarını dikkate almadığını bunun üzerine Lübnan ordusunun da İsrail askerlerine Katyuşa roketleriyle müdahalede bulunduğunu ifade etti.

 

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 15.08.2026 14:19 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/8135/israil-in-bugunku-saldirisindan-sonra-lubnan-cumhurbaskani-misel-suleyman-in