YDH- Amerikan Başkanı Barack Obama’nın, Irak’ın en büyük dini otoritesi Ayetullah Sistani’ye bir mektup göndererek ondan hükümetin bir an önce kurulabilmesi için sürece müdahale etmesini istediği öne sürüldü.

 

Irak’ta yayımlanan el-Muvatın gazetesinin haberine göre Amerikan Başkanı Barack Obama, Irak’ın en etkili dini otoritesi Ayetullah Sistani’ye bir mektup göndererek ondan hükümetin bir an önce kurulabilmesi için sürece müdahale etmesini istedi.

 

El-Alem televizyonu, Ayetullah Sistani’nin bürosundan bu konuyla ilgili olarak henüz bir açıklama yapılmadığını duyurdu.

 

Muvatın gazetesine açıklamada bulunan kaynak, ABD Başkanı Barack Obama’nın, gönderdiği mektupta, Ayetullah Sistani’den hükümet kurma sürecine doğrudan müdahale ederek özellikle kendisine saygı gösteren ve itaat eden Iraklı siyasi grupları ülkede yaşanan siyasi kaosu sona erdirmeye çağırmasını istediğini söyledi.

 

Mektupta Ayetullah Sistani’nin 2006 yılında yaşanan hükümet krizinin çözümünde oynadığı role işaret edildiğini belirten kaynak, ABD Başkanı Obama’nın şu an Irak’ta yaşanan hükümet krizini yalnızca Ayetullah Sistani’nin çözebileceğini ifade ettiğini söyledi.

 

Konunun hassasiyetinden dolayı isminin açıklanmamasını isteyen kaynak, ABD yönetiminin Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın hükümet konusunda önerdiği formülün başarısız olmasından sonra Irak’ta yaşanan siyasi krizden büyük endişe duyduğunu ifade etti.