YDH- İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’a yakınlığıyla tanınan İran Uzmanlar Meclisi Üyesi Ayetullah Muhammed Taki Misbah Yezdi, sistem içerisinde görülen güçlerin yeni bir fitne çıkarabileceğini söyledi.

 

Fars haber ajansının bildirdiğine göre İran Uzmanlar Meclisi Üyelerinden Ayetullah Misbah Yezdi, bir grup üniversite öğretim görevlisini kabulü sırasında yaptığı konuşmada ülkedeki kültürel duruma ve yetkililerin bu konuyla ilgili faaliyetlerine ilişkin uyarılarda bulundu.

 

Geçtiğimiz yıl yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra yaşananları bir fitne olarak niteleyen Ayetullah Misbah Yezdi, yakın gelecekte ondan daha büyük bir fitnenin ortaya çıkabileceğini söyedi.

 

Yeni çıkacak “fitnenin” bugün değerlere inanan güçler olarak tanınan kişiler tarafından çıkarılacağı öngörüsünde bulunan Ayetullah Misbah Yezdi, “Yakında şimdi kendilerini değerlere bağlı güçler olarak tanıdığımız kişiler tarafından daha şiddetli bir fitne çıkarılabilir. Nitekim son fitnede daha önce başbakanlık, cumhurbaşkanlığı ve meclis başkanlığı yapmış kişiler yer aldılar” dedi.