YDH- İran Genelkurmay Başkanı General Hasan Firuzaabadi, artık İslam öğretisinin değil, İran öğretisinin dünyaya yayılması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanlığı Bürosu Başkanı Rahim Meşşai’nin ulusal güvenliğe karşı suç işlediğini söyledi.

 

Fars haber ajansının bildirdiğine göre bu sabah Ulusal Güvenlik Akademisi’nde bir konuşma yapan İran Genel Kurmay Başkanı General Hasan Firuzabadi, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın en yakınındaki isim olan İsfendiyar Rahim Meşşai’nin artık dünyaya İslam öğretisinin değil, İran öğretisinin tebliğinin yapılması gerektiğine ilişkin açıklamalarının bir sapkınlık ve ulusal güvenliğe karşı işlenmiş bir suç olduğunu söyledi.

 

Küresel kapitalizmin dünya ülkelerinin dayanışmasını önlemek yönünde bir stratejisinin bulunduğunu belirten General Firuzabadi “Bugün Latin Amerika ülkeleri arasında bir dayanışma ittifakı kuruluyor ve ABD, bu ittifakın kurulmasına önderlik eden Venezüella gibi bir devrimci ülkeye karşı savaş tahriklerine başlıyor” dedi ve Meşşa’nin bu açıklamasının küresel kapitalizmin hedeflerine hizmet ettiğini söyledi.

 

Küresel kapitalizmin Ortadoğu ülkeleri arasındaki ilişkileri, kendi çıkarlarını gözetecek şekilde düzenlenmiş olduğunu belirten General Firuzabadi, İslam Devrimi’nden sonra başlayan İslami vahdet sürecinin başladığını ve Müslümanların çıkarlarının temel alınmaya başladığını vurgulayarak İslam Devriminin mesajının komşu ülkelerle ve İslam ülkeleriyle İslami vahdete dayalı dostluklar geliştirmek olduğunu ifade etti.

 

“O halde nasıl oluyor da Cumhurbaşkanlığı Bürosundan yasal konumunun ne olduğu belli olmayan bir bey ortaya çıkıyor ve küresel kapitalizmin politikaları doğrultusunda sözler söylüyor” diyen General Firuzabadi, İran İslam Cumhuriyeti’nin Kurucusu İmam Humeyni’nin “İslam cumhuriyeti, ne bir kelime eksik ne de bir kelime fazla” diyerek İslami vahdeti temel bir şiar olarak ortaya koyduğunu söyledi.

 

İslam değil, İran öğretisini söz konusu edenlerin İslam ülkeleri arasında dayanışma olmasını engellemeye çalışan küresel kapitalizmin politikalarına hizmet ettiğini savunan General Firuzabadi, “o konumdaki biri gelip İran öğretisini gündeme getirdiği zaman, ey İslam ülkeleri bizimle sizin hesabınız ayrıdır, ey Arap ülkeleri bizimle sizin hesabınız ayrıdır demiş oluyor. Bu İslam dünyasının parçalanmasıdır. Bu sözler, şehitlerin kanlarının ve İmam Humeyni ile İslam Devrimi Lideri’nin İslam dünyasının vahdeti yönündeki tüm çabalarının boşa çıkarılması demektir” dedi.

 

Meşşai’nin sözlerinin basit ve önemsiz sözler olmadığını ve bir suç olduğunu söyleyen General Firuzabadi, eleştirilerini daha da sertleştirerek “yumuşak savaşın teorisyenlerinin ve CIA’nın casuslarının ülkeye girmesine kim izin verdi? İstihbarat bakanlığı ve güvenlik güçleri cevap vermelidir, yargı bu işe müdahale etmelidir. Yargı neden bu suçlara müdahale etmiyor? Bunlar ulusal güvenlik suçlarıdır. Bu açıklamalar, nizamın temellerini hedef almaktadır. Birisi kalkıp asil Muhammedi İslam öğretisinin bir kenara bırakılmasını ve onun yerine İran öğretisinin konulmasını istiyorsa fitnecilerin yolunu sürdürmüyor mu?” dedi.

 

General Firuzabadi, “İslam Cumhuriyeti” yerine “İran Cumhuriyeti” sloganını atanlarla İslam öğretisi yerine İran öğretisini savunanların küresel kapitalizmin hedeflerine hizmet ettiğini bunun da milliyetçiliğe dayanarak İslam dünyasının parçalanmasını amaçladığını söyledi.