YDH- İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye ittifakı, Nuri el-Maliki liderliğindeki Hukuk Devleti İttifakı ile koalisyon görüşmelerini durdurduğunu açıkladı.

 

Irak’tan yayın yapan es-Sumeriye adlı haber sitesi, el-Irakiye liderlerinin Hukuk Devleti İttifakı’nı müzakereleri baltalamakla suçlayarak bu ittifakla yapılan koalisyon görüşmelerini durdurduklarını açıkladıklarını bildirdi.

 

Habere göre el-Irakiye liderlerinden Cemal el-Batih, Hukuk Devleti İttifakı’nın el-Irakiye’nin haklarını göz ardı ettiğini belirterek Maliki liderliğindeki Hukuk Devleti İttifakı ile sürdürülen koalisyon görüşmelerinin durdurulduğunu açıkladı.

 

Cemal el-Batih, Amerikan Dışişleri Bakan Yardımcısı Jeffrey Feltman’la yaptıkları görüşmede Amerika’nın Maliki’nin yeniden başbakan olmasını desteklemesi durumunda el-Irakiye’nin siyasi süreçten çekileceğini söylediklerini ifade etti.

 

El-Irakiye Sözcüsü Meysun ed-Demluci de Hukuk Devleti İttifakı ile yapılan görüşmelerin durdurulması ile ilgili açıklamasında “Görüşmeler, Nuri el-Maliki’nin el-Irakiye İttifakı’nı Sünni ittifa diye nitelemesi yüzünden durduruldu” dedi.

 

Hukuk Devleti İttifakı Lideri Nuri el-Maliki’yi mezhepçilikle suçlayan Meysun ed-Demluci, kendilerine mezhepçi bir gözle bakan biriyle müzakere yapamayacaklarını belirterek Maliki’den özür beklediklerini söyledi.