YDH- İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye İttifakı, Irak Ulusal İttifakı içerisinde yer alan Sadr grubu ile anlaştıklarını açıkladı.

 

El-Arabiya televizyonuna demeç veren el-Irakiye İttifakı sözcülerinden Haydar el-Molla, Sadr grubu ile ulusal katılım ve ülkenin nasıl yönetileceği konularında anlaşmaya vardıklarını söyledi.

 

Başbakan Nuri el-Maliki liderliğindeki Hukuk Devleti İttifakı’nın ulusla birlik hükümeti konusunda açık bir plan sunamadığını öne süren el-Irakiye üyesi Haydar el-Molla, Maliki’nin 4 yıl daha başbakanlıkta kalarak Irak’ın tartışmasız lideri olmayı hedeflediğini iddia etti.

 

Sadr grubunun Nuri el-Maliki’nin başbakanlığında bir hükümete katılmayacağını belirttiğini söyleyen Molla, Sadr grubunun bu tutumunun Ammar el-Hekim liderliğindeki Irak İslami Yüksek Konseyi ile el-Irakiye’nin tutumuna benzediğini ifade etti.

 

Haydar el-Molla, Kürdistan İttifakı liderlerinden Berhem Salih’in de Kürtlerin Nuri el-Maliki’ye yeninden başbakan olması konusunda herhangi bir garanti vermediğini açıkladığını söyledi.