YDH- Ammar el-Hekim liderliğindeki Irak Ulusal İttifakı’nın, İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye ile koalisyon görüşmelerine başladığı bildirildi.

 

Birleşik Arap Emirlikleri’nde yayımlanan el-İttihad gazetesine demeç veren Irak Ulusal İttifakı Lideri Ammar el-Hekim’in Basın Danışmanı Basim el-Avadi, Hukuk Devleti İttifakı ile el-Irakiye arasındaki görüşmelerin durdurulmasının ardından Irak Ulusal İttifakı’nın el-Irakiye ile koalisyon görüşmelerine başladığını açıkladı.

 

İki ittifakın yeni hükümetin kurulması konusunda yol haritası belirlemek üzere görüşmelerde bulunduğunu belirten el-Avadi, iki taraf arasındaki müzakerelerin ciddi ve çok yönlü olduğunu söyledi.

 

Basim el-Avadi, İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye’nin görüşmelerde yumuşak bir tutum sergilemesi durumunda Irak Ulusal İttifakı ile el-Irakiye arasında koalisyon kurulacağını belirtirken, Irak İslami Yüksek Konseyi’nin önde gelen isimlerinden Humam Hammudi de el-Irakiye ile önümüzdeki iki gün içerisinde önemli görüşmelerde bulunacaklarını ifade etti.

 

El-İttihad gazetesine açıklamada bulunan kaynaklar, el-Irakiye ile Irak Ulusal İttifakı arasındaki koalisyon konusunda son sözü Ammar el-Hekim’in söyleyeceğini ve bu koalisyonun kurulması durumunda Kürtlerin de koalisyona katılacağını söyledi.