YDH- İngiliz savaş karşıtı Mike Raddie, ABD’nin Irak’taki işgalinin sadece adını değiştirdiğini belirterek Amerika’nın Irak’ı en az 20 yıl daha işgali altında tutacağını öne sürdü.

 

İngiltere’deki Democracy Village adlı savaş karşıtı grubun üyelerinden Mike Raddie, Russia Today televizyonuna verdiği demeçte Amerika’nın Irak’taki muharip birliklerini çekmesinin yalnızca işgalciliğin adının değiştirilmesi olduğunu söyledi.

 

Amerika’nın Irak’ta en az 20 yıl daha kalacağını öne süren Raddie, Amerika’nın Irak’ta 50 bin askerinin kaldığına ilişkin yapılan açıklamanın aldatıcı olduğunu belirterek ABD’nin Irak’ta özel güvenlik şirketi adı altında 100 bin kişilik bir güç bulundurduğunu ve bu rakamın arttırılmasının da söz konusu olduğunu söyledi.

 

Amerika’nın Irak’tan çekilmediğini ve şu an yaşanan şeyin aslında işgalciliğin adının değiştirilmesi olduğunu savunan Raddie, Amerika’nın bundan sonra Irak’ta “askeri operasyon” yerine “istikrarı sağlama operasyonu” ifadesini kullanarak Irak’a müdahalede bulunacağını ifade etti.

 

Öte yandan Amerikan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, Irak’taki özel güvenlik şirketlerine mensup güvenlik güçlerinin sayısının iki katına çıkarılacağını açıkladı.

 

Crowley yaptığı açıklamada, “Irak güvenlik güçleri, Amerikan güçlerinin yerini bütünüyle dolduramaz, bu yüzden bu yüzden bizim diplomatlarımızın ve yardım personelimizin güvenliğinin sağlandığından emin olmamız gerekiyor” dedi.

 

Irak’ta ne kadar özel güvenlik gücü bulunduğuna ilişkin resmi bir veri bulunmamakla birlikte, New York Times gazetesi, bu ülkede 7 bin kişilik küçük bir ordu büyüklüğünde bir özel güvenlik gücünün bulunduğunu ifade ediyor.