YDH- İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, son olarak İslam öğretisi yerine İran öğretisinin tebliğ edilmesi gerektiğini belirterek tepki toplayan yakın arkadaşı Rahim Meşşai’yi yeni bir göreve atadı.

 

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Cumhurbaşkanlığı Bürosu Başkanı İsfendiyar Rahim Meşşai’yi Ortadoğu özel temsilciliği görevine atadı.

 

Ahmedinejad, Rahim Meşşai’ye yazdığı atama mektubunda “Anayasanın 127. Maddesine dayanarak ve zatıalinizin bağlılığı, bilgisi, liyakati ve tecrübeleri göz önünde bulundurularak Cumhurbaşkanlığı Ortadoğu Özel Temsilciliğine atanmış bulunuyorsunuz” ifadesine yer verildi.

 

“Daha önce İsrail halkı bizim dostumuzdur” şeklindeki sözünden dolayı İslam Devrimi Lideri de dahil olmak üzere birçok kesimden büyük tepki toplayan İsfendiyar Rahim Meşşai, son olarak da İslam öğretisi yerine İran öğretisini önerdiği için yoğun eleştirilere hedef olmuştu.

 

Öte yandan hükümet yanlısı yayın organlarından Jahannews, Rahim Meşşai’ye yönelik tepkilerin bakanlar kurulu toplantısında da dile getirildiğini; ancak Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın Meşşai’yi eleştirenlerin onun sözlerini tam olarak araştırmadığını, basın yoluyla yapılan spekülasyonlardan dolayı onu eleştirdiklerini söyleyerek Meşşai’yi savunduğunu duyurdu.

 

Bakanların Meşşai’nin açıklamalarının hükümetin gereksiz bedeller ödemesine sebep olduğuna ilişkin itirazlarına karşı çıkan Ahmedinejad’ın “güç ver servet çetesi beni tahrip etmeye çalışıyor, bu yüzden de bu işe Meşşai’den başlıyorlar”  dediğini nakleden Jahannews, Ahemdinejad’ın ayrıca Meşşai’nin sözlerinin ulema ve mercilere de yanlış aktarıldığını bu yüzden de mercilerin Meşşai’nin görüşme talebini reddettiğini söylediğini yazdı.