YDH- İran hükümeti karşıtı siyasi liderlerden Mehdi Kerrubi’nin evine Molotof kokteylli saldırıda bulunulduğu bildirildi.

 

İran’dan yayın yapan Sehamnews adlı internet sitesi, Mehdi Kerrubi’nin eşi Fatıma Kerrubi’nin İslam Devrimi Lideri Ayetullah Hamenei’ye yazdığı mektuptan ve Kerrubi’nin Kudüs Günü yürüyüşüne katılacağını açıklamasından sonra bir grup besic üyesinin Mehdi Kerrubi’nin evine saldırıda bulunduğunu duyurdu.

 

Yerel saatle gece saat 10 sıralarında Kerrubi’nin evinde toplanan kalabalığın eve önce taşlı sopalı saldırıda bulunduğunu ve evin camlarını ve güvenlik kameralarını kırarak duvarlara Kerrubi aleyhtarı sloganlar yazdıklarını belirten Sehamnews, saldırganlarla konuşmak için dışarı çıkan Kerrubi’nin koruma görevlisinin de uğradığı saldırı sonrası hastaneye kaldırıldığını yazdı.

 

Saldırganların eve ateş açtığını ve Molotof kokteylleriyle de saldırıda bulunduğunu bildiren Sehamnews, evin bulunduğu sokağın elektriklerinin kesildiğini ve su şebekesinin de tahrip edildiğini ifade etti.

 

Saldırıların artması üzerine Kerrubi’nin evinin bulunduğu bölgeye özel kuvvet birlikleri sevk edildiğini belirten Sehamnews, Mehdi Kerrubi’nin bir mesaj yayımlayarak taraftarlarından can güvenliklerinin korunması için evinin çevresine gelmekten sakınmalarını istediğini duyurdu.