YDH- İran Uzmanlar Meclisi Üyesi Ayetullah Seyyid Ali Muhammed Destgayb’ın camisi Dünya Kudüs Günü yürüyüşünden sonra 150 kişilik bir grubun saldırısına uğradı.

 

Ayetullah Destgayb’a yakın hadissarv internet sitesi, ramazan ayının son cuma gününde kutlanan Dünya Kudüs Gününden sonra 150 kişilik besic grubunun Ayetullah Destgayb’ın Şiraz’daki camisine saldırdığını ve cami içerisinde bulunan kişileri darp ettiklerini bildirdi.

 

Olaydan bir gün önce güvenlik birimlerinin caminin güvenliğini sağlama gerekçesiyle cami çevresine demir barikatlar kurduğunu belirten site, camiye gelmek isteyen halka izin verilmediğini; ancak 150 kişilik sivil giysili şahsın barikatlardan geçirilerek camiye ve içindekilere saldırmasına göz yumulduğunu öne sürdü.

 

 

 

 

 

 

Öte yandan Perşembe günü saldırıya uğrayan Mehdi Kerrubi’nin evinin Kudüs Günü merasimlerinden önce motosikletli bir grup tarafından yeniden kuşatıldığı bildirildi.

 

Sehamnews adlı internet sitesi, Mehdi Kerrubi’nin evinin çevresindeki kuşatmanın kaldırılmasından sonra İran İslam Cumhuriyeti’nin Kurucusu İmam Humeyni’nin Torunu Yasir Humeyni’nin Kerrubi’nin evine gelerek kendisini ziyaret ettiğini duyurdu.

 

Huccetulislam Yasir Humeyni’nin Mehdi Kerrubi’yi ziyaretinde insanlık dışı diye nitelediği bu tür saldırılardan endişe duyduğunu belirterek saldırıyı kınadığı bildirildi.