YDH- İran İç Güvenlik Komutanı General İsmail Ahmedi Mukaddem, Mehdi Kerrubi’nin evine saldıranlar konusunda yaptığı açıklamada, polisin her gösteri yapanı tutuklamasının söz konusu olmadığını söyledi.

 

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre sınır muhafız komutanlarıyla yaptığı toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan İran İç Güvenlik Komutanı General İsmail Ahmedi Mukaddem, hükümet muhalifi liderlerden Mehdi Kerrubi’nin evine saldıranların neden yargıya teslim edilmediğine ilişkin bir soruya, “Polis, her gösteri yapanı belirleyip tutuklayacak ve yargı makamlarına teslime decek diye bir şey yok” diye cevap verdi.

 

Yapılan gösterilerin yasal olması gerektiğini belirten General Ahmedi Mukaddem, “Polis, muhtelif gösterilerde çatışma ve gerginlikleri önlemeye çalışmaktadır. Bu kişilerin yasadışı davranması durumunda bile durumu en az hasarla kontrol altına almaktadır” dedi.

 

Önce yargının göstericilerle ilgili dosyayı polise teslim etmesi gerektiğini ve polisin bundan sonra söz konusu eylemcileri belirleyerek yargı makamlarına tanıttığını belirten Mukaddem, “Yargı şu ana kadar bu konuda polise herhangi bir dosya göndermedi, polisten yalnızca genel düzeyde bilgi istedi” diye konuştu.

 

Polisin Kerrubi’nin evine saldıran kişilere ilişkin görüntüleri yargıya ilettiğini belirten Mukaddem, yargının gerekli görmesi durumunda dosyanın tamamlanması için bu kişileri çağırabileceğini söyledi.