YDH- İranlı bir askeri yetkili, Irak’ı petrol kuyularının bulunduğu bölgeleri sahiplenecek şekilde sınır çitlerini değiştirmekle suçladı.

 

İran’dan yayın yapan Tabnak adlı internet sitesinin haberine göre İran Irak sınırındaki İlam kentinin yerel Besic kuvvetleri komutanı Muhammed Çemenara, Iraklıları Bina Boğazı ve petrol kuyularının bulunduğu Mimek’in kuzeydoğusundaki sınır çitlerini kendi lehine ustaca değiştirmekle suçladı.

 

Bölgede uzun yıllara dayanan sınır ihtilafından dolayı Birleşmiş Milletlere bağlı bir uluslar arası gücün sınırı belirlemek için çit çektiğini belirten Çemenara, Iraklıların petrol kuyularının bulunduğu yerleri kendi taraflarına almak için çitleri ustaca değiştirdiklerini öne sürdü.

 

Hükümetinden Irak’ın sınır değişikliği adımına karşı önlem almasını isteyen Çemenara, “İran kendi hakkını savunmadan bu çit çekme işlemi tamamlanacak olursa bölgede telafisi imkansız hasarlar oluşacaktır” dedi.

 

Mimek bölgesindeki 14 kilometrekarelik bir bölgenin de Iraklılar tarafından işgal edildiğini belirten İranlı askeri yetkili, hayvancılıkla geçinen İranlı aşiretlerin atalarına ait olan bu bölgede şu anda Iraklıların 350 bin büyük ve küçükbaş hayvan beslediğini söyledi.