YDH- İran İstihbarat Bakanı Haydar Muslihi, Mehabad kentinde düzenlenen ve biri çocuk 9 kadının ölümüyle sonuçlanan terörist saldırının sorumlularının belirlendiğini açıkladı.

 

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre Kum kentinde düzenlenen bir toplantıya katılan İran İstihbarat Bakanı Haydar Muslihi, İran Irak savaşının başlamasının yıldönümü dolayısıyla düzenlenen bir töreni izleyen sivilleri hedef alan ve 9’u kadın biri çocuk 11 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırının faillerinin tepsi,t edildiğini açıkladı.

 

Konuyla ilgili olarak gazetecilere açıklamada bulunan İran İstihbarat Bakanı Huccetulislam Haydar Muslihi, Mehabad’daki terörist saldırının ülkedeki Şii Sünni vahdetini bozmayı hedefleyen bir grup tarafından düzenlendiğini söyledi.

 

Saldırıyı düzenleyen grupla ilgili olarak daha fazla ayrıntı vermeyen İstihbarat Bakanı haydar Muslihi, “Küresel istikbar, uğursuz emellerine ulaşmak için Şiilerle Sünniler arasında ihtilaf yaratmayı öngören komplolar düzenlemeye çalışmaktadır; ancak bunu başaramayacaklardır” dedi.