YDH- Mısır’daki Müslüman Kardeşler Hareketi, kimi muhalif partilerin boykot kararı almasına rağmen, seçimlere katılma yönünde açıklamada bulundu.

 

Fransız haber ajansına demeç veren Mısır Müslüman Kardeşler Hareketi Sözcüsü Hamdi Hasan, seçimlerin boykot edilip edilmeyeceği yönünde henüz resmi bir karar alınmadığını belirterek Müslüman Kardeşler Hareketi’nin parlamento seçimlerine ve diğer seçimlere katılma konusunda genel bir kuralının olduğunu söyledi.

 

Daha önce Mısır’daki tüm muhalif siyasi partilerin seçimleri boykot yönünde bir karar almaları durumunda kendilerinin de boykota katılabileceklerini açıkladıklarını belirten Hamdi Hasan, “ancak bu gerçekleşmedi, muhalif siyasi grupların her biri birbiri ardınca seçimlere katılacaklarını açıkladılar. Dolayısıyla Müslüman kardeşlerin tutumu da seçimlere katılma yönündedir. Müslüman Kardeşler seçimlere 160 adayla katılacak” dedi.

 

Mısır’da faaliyetleri resmi olarak yasak olmakla birlikte fiili durum olarak Mısır siyasi hayatında önemli bir ağırlığı bulunan Müslüman Kardeşler Hareketi, 2005 yılındaki parlamento seçimlerinde Mısır parlamentosundaki sandalyelerin 5’te birini kazanmıştı.

 

Uluslar arası Atom Enerjisi başkanlığından ayrıldıktan sonra siyasete soyunan ve köklü reform taleplerinde bulunan Muhammed el-Baradei, Mısır yönetiminin adaylığına karşı çıkardığı engellerden dolayı seçimlerin boykot edilmesini istemişti.

 

Müslüman Kardeşler Hareketi, el-Baradei’nin reform taleplerini destekliyordu.