YDH- Filistin Özerk Yönetimi’nin Hamas ve İslami Cihat gibi direniş gruplarına yönelik yeni bir saldırı dalgası başlattığı bildirildi.

 

Fars haber ajansı, Filistin Özerk Yönetimi’nin Batı Şeria’da Hamas ve İslami Cihat üyelerine ve komutanlarına yönelik yeni bir tutuklama kampanyası başlattığını belirterek tutuklanan Filistinli direnişçilerden Hamas ve İslami Cihat içerisinde faaliyet göstermeyeceklerine dair yazılı taahhüt aldığını duyurdu.

 

Mahmud Abbas liderliğindeki Filistin Özerk Yönetimi tarafından tutuklanan Filistinli direnişçiler, Fars haber ajansının Ramallah muhabirine verdikleri demeçte, serbest bırakılacakları zaman Özerk Yönetim güvenlik güçlerinin kendilerine “İslami Cihat, faaliyetleri yasaklanmış yasadışı bir örgüttür, bu örgütün Batı Şeria’da toplumsal alanlarda ve hayır işlerinde faaliyet göstermesi yasaktır” yazılı bir taahhütname imzalatıldığını söyledi.

 

Konuyla ilgili bir bildiri yayımlayan Hamas’ın Filistin Yasama Meclisi’ndeki parlamenterleri Filistin Özerk Yönetimi güvenlik güçlerinin Batı Şeria’da yaptıklarının Özerk Yönetimin İsrail çıkarlarını temin eden bir araca dönüştüğünü düşündürttüğünü ifade etti.

 

Öte yandan Hamas, İzzeddin el-Kassam Tugaylarının komutanlarından Neşet Naim Keremi ile Memun Netşe’nin İsrail tarafından el-Halil’de öldürülmesinden Filistin Özerk Yönetimini sorumlu tuttu.

 

Filistin Enformasyon Bürosu’nun haberine göre Hamas, konuyla ilgili bir bildiri yayımlayarak İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanlarına yönelik cinayetten İsrail’e istihbarat sağlayan el-Fetih’e bağlı güvenlik güçleriyle Selam Feyyad’ın sorumlu olduğunu ifade etti.