YDH- Nüfusunun çoğunluğunu Şiilerin oluşturduğu Bahreyn’de yapılan parlamento seçimlerinde muhalefetteki Şii el-Fivak Partisi büyük bir başarı kazandı.

 

BBC Arapça servisinin haberine göre Bahreyn’de yapılan parlamento seçimlerinde muhalefetteki Şii el-Vifak Partisi, 40 sandalyeli mecliste 18 sandalye kazanarak büyük bir başarı elde etti.

 

Bir önceki seçimlerde 17 sandalye kazanmış olan el-Vifak Partisi’nin Liderleri Şeyh Ali Salman, seçim sonuçlarından memnuniyet duyduğunu belirterek Bahreyn hükümetinden ülkedeki Şiilere daha olumlu bir gözle bakmasını talep ettiklerini söyledi.

 

Muhalif partilerin seçimlerden önce hile yapılacağı yönündeki kaygıları sebebiyle gergin bir atmosferde yapılan seçimler sonrasında açıklamada bulunan Bahreynli yetkililer, birkaç küçük seçim yolsuzluğu tespit edilmesine rağmen seçimlerin adil bir şekilde gerçekleştiğini açıkladı.

 

Nüfusunun çoğunluğunu Şiilerin oluşturmasına rağmen iktidarın Sünnilerde olduğu Bahreyn’de Şiiler, kendilerine ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapıldığından şikayet ediyor.

 

Basına ve bazı internet sitelerine yoğun sınırlamalar getirmekle suçlanan Bahreyn yönetimi, seçimlerden önce de bazı Şii siyasetçileri tutuklamıştı.