YDH- Hizbullah, dün Bağdat’ın 16 ayrı noktasında düzenlenen terörist saldırıları kınayarak bu saldırıların ABD ve İsrail’in planlarının bir sonucu olduğunu ifade etti.

 

Lübnan’dan yayın yapan el-Menar televizyonunun haberine göre Irak’taki son terörist saldırılarla ilgili olarak bir bildiri yayımlayan Hizbullah, Bağdat’ta düzenlenen bombalı saldırılardan Amerika’nın ve Amerikan işbirlikçilerinin sorumlu olduğunu ifade etti.

 

Hizbullah’ın bildirisinde “Amerika, Irak’ı işgal ettiği günden beri bu ülkedeki cinayetlerin sona ermesini istememekte ve Irak halkı arasında fitne çıkarmak için bu cinayetleri sürdürmektedirler” ifadesinin yer aldığı bildiride Bağdat’ta gerçekleştirilen saldırıların Amerika ve İsrail’in Ortadoğu bölgesine yönelik planlarının bir sonucu olduğu vurgulandı.

 

 Amerika ve İsrail’in planlarını hayata geçirebilmek için bölge ülkeleriyle ilgili olarak tüm iç ve bölgesel araçları kullandığını belirten Hizbullah, Bağdat’ta meydana gelen terörist saldırıları kınayarak Irak halkından ülkenin birliğini bozmayı hedefleyen teröristlerin amaçlarına ulaşmasına izin vermemesini istedi.

 

Bağdat’ın Şii bölgelerini hedef alan ve 57 kişinin ölmesine yüzlerce kişinin de yaralanmasına sebep olan Bağdat’taki son saldırının ülkede yeniden mezhebi çatışmaların başlamasına sebep olmasından endişe ediliyor.