YDH- Avrupa Parlamentosu, Amerika’dan Halkın Mücahitleri örgütünü terörist örgütler listesinden çıkarmasını istedi.

 

Mehr haber ajansı, Wall Street Journal gazetesini kaynak gösterdiği haberinde Avrupa Parlamentosu’nun Amerika’dan İran’da çok sayıda devlet görevlisi ile sivilin ölümüne sebep olan terörist eylemleriyle tanınan Halkın Mücahitleri örgütünü yabancı terör örgütleri listesinden çıkarmasını istediğini duyurdu.

 

İran’ın Arapça yayın kuruluşu el-Alem televizyonu da Avrupa Parlamentosu’nun bağlayıcılığı olmayan kararında Barack Obama yönetiminden bu konuda müzakere edilmesini önerildiğini belirtti.

 

Avrupa Birliği 2002 yılında terör örgütleri listesinde yer verdiği Halkın Mücahitleri örgütünü 7 yıl sonra terör örgütleri listesinden çıkarmış ve örgüte yönelik sınırlandırmaları kaldırmıştı.

 

Amerika, 1997 yılında Bill Clinton’un başkanlığı döneminde Halkın Mücahitleri örgütünü terör örgütleri listesine almış; ancak örgüt mensuplarının yargılanmasına yanaşmamıştı.

 

CIA’nın Irak’ın işgalinden sonra İran Irak savaşı sırasında Saddam Hüseyin tarafından Irak’taki Eşref kampına yerleştirilen Halkın Mücahitleri örgütü militanlarını istihbarat faaliyetlerinde ve terör eylemlerinde kullandığı öne sürülüyor.