YDH- Tahran’da iki ayrı bölgede gerçekleştirilen bombalı saldırılarda Şehit Beheşti Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışan iki nükleer fizikçinin hedef alındığı bildirildi.

 

İran basınında yer alan haberlere göre bu sabah saat 7-8 sıralarında Tahran’da meydana gelen patlamalarda Şehit Beheşti Üniversitesi öğretim görevlisi Mecid Şehriyari, hayatını kaybederken, Feridun Abbasi ise yaralandı.

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Tahran güvenlik yetkililerinden General Hüseyin Sacidiniya, birinci patlamanın Şehit Beheşti Üniversitesi fizik bölümü öğretim üyesi Mecid Şehriyari’nin eşi ile birlikte üniversiteye giderken gerçekleştiğini belirterek saldırıda Şehriyari’nin öldüğünü eşi ile aracı kullanan sürücünün yaralandığını söyledi.

 

İkinci saldırının ise Feridun Abbasi ile eşinin araçlarını park etmek üzereyken gerçekleştiğini belirten Tahran polis yetkilisi, Feridun Abbasi ile eşinin saldırıdan yaralı olarak kurtulduğunu ifade etti.

 

Saldırıyı düzenleyen teröristlerin motosikletli olduğu ve bombaları araçlara yerleştirdikten sonra uzak mesafeden patlattıkları bildirildi.

 

Saldırganların henüz yakalanmadığını belirten Sacidiniya, her iki saldırının da aynı terörist grup tarafından gerçekleştirildiğinin sanıldığını ifade etti.

 

Geçtiğimiz yıl da İranlı fizik profesörlerinden Mesud Ali Muhammedi, aracına düzenlenen bombalı bir saldırı sonucu öldürülmüştü.