YDH- İki yıl önce askeri bir darbeyle devrilen Moritanya Devlet Başkanı Seydi Velid Şeyh Abdullah’ın ülkenin güneyindeki bir camiye imam olarak tayin edildiği bildirildi.

 

İran’dan yayın yapan Tabnak adlı haber sitesinin bildirdiğine göre iki yıl önce askeri bir darbe ile görevinden uzaklaştırılan Moritanya eski Devlet Başkanı Seydi Veled Şeyh Abdullah, darbe yönetimi tarafından ülkenin güneyindeki küçük bir köye cami imamı olarak tayin edildi.

 

Seydi Veled Şeyh Abdullah’ın devlet başkanlığı döneminde ordu komutanlığı görevinde bulunan şimdiki Moritanya Devlet Başkanı Muhammed Veled Abdulaziz, 6 Ağustos 2008’de darbe yaparak yönetime el koymuştu.

 

Seydi Veled Şeyh Abdullah’ın Moritanya’da darbe yapmaksızın seçim yoluyla iktidara gelen ilk devlet başkanı olduğu bildirilirken Şeyh Abdullah’ın darbeyle devrildikten sonra yeniden iktidar olmak için yoğun bir çaba sarf ettiği; ancak partisinin üç ay önce yapılan seçimlerden ağır bir yenilgiyle çıktığı ifade ediliyor.

 

İktidar partisini seçimlerde hile yapmakla suçlayan Şeyh Abdullah’ın seçimlere yaptığı itirazdan sonuç alamaması üzerine siyaseti bıraktığı ve ülkenin 255 kilometre güneyindeki doğduğu köy olan Lemden’de cami imamlığı yapmaya başladığı bildirildi.