YDH- Suudi Arabistan Wikileaks’in yayımladığı ABD Dışişleri Bakanlığı belgelerinde geçen ve Kral Abdullah’ın İran’a bir an önce saldırı düzenlenmesini istediğini belirten belgelerle ilgili açıklamada bulundu.

 

Mehr haber ajansının haberine göre Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın Amerikalı yetkililerden İran’ın nükleer tesislerine bir an önce askeri bir saldırı yapılmasını istediğine ilişkin Amerikan Dışişleri Bakanlığı belgesinin Wikileaks adlı internet sitesinde yayımlanmasının ardından Suudi Arabistan’ın Tahran büyükelçiliği bir açıklamada bulunarak belgeyi yalanladı.

 

Wikileaks sitesinde yayımlanan Amerikan Dışişleri Bakanlığı’nda ait bir belgede Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Suudi Arabistan, Ürdün ve Mısır’dan oluşan beş Arap ülkesinin ABD’den İran’a askeri saldırıda bulunmasını istediğine ilişkin Mehr haber ajansının sorularını cevaplayan Suudi Arabistan’ın Tahran maslahatgüzarı, sitede öne sürülen iddiaların gerçekle bir ilgisinin bulunmadığını belirtti ve “bunlar bizim resmi açıklama yapmamızı gerektirecek yeni şeyler değil” dedi.

 

Suudi Arabistan Kralının söz konusu haberleri kesin olarak yalanladığını belirten Suudi yetkilisi, “basında bu tür iddiaların söz konusu edilmesi yeni bir şey değil” dedi.

 

İyi olarak nitelediği ülkesiyle İran arasındaki ilişkilerin devam edeceğini belirten Suudi yetkili, bu tür haberlerin iki ülke arasındaki ilişkileri bozmaya yönelik olduğunu öne sürdü.