YDH- İran güvenlik güçlerinin geçtiğimiz hafta düzenlediği bir operasyonla PKK’nın İran kolu olarak bilinen PJAK örgütü üyesi dört militanı ele geçirdiği bildirildi.

 

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre İran Sınır Güvenlik Birlikleri Komutanı General Hüseyin Zülfikari, sınır güvenlik görevlilerinin geçtiğimiz hafta düzenlediği bir operasyonla PJAK terör örgütü üyesi 4 militanı ele geçirdiğini açıkladı.

 

Kuveyt Sahil Güvenlik Komutanı Casim Ali Casim’i kabulünden sonra gazetecilere açıklamada bulunan General Zülfikari, Kuveyt’le ülkesi arasında sınır güvenliği alanında son derece iyi ilişkiler bulunduğunu belirterek tüm İslam ülkeleri arasındaki ilişkilerin dostane olması gerektiğini söyledi.

 

İran Güvenlik güçlerinin geçtiğimiz hafta düzenlediği bir operasyonla dört PJAK militanını yakaladığını belirten İranlı güvenlik yetkilisi, bölgedeki terörist faaliyetlerle kaçakçılıkların bölge ülkelerinin işbirliği ve koordinasyonu ile önlenebileceğini belirterek Kuveyt’le İran karasularındaki kaçakçılık ve korsanlık eylemlerinin iki ülkenin koordinasyonu sayesinde önlendiğini ifade etti.