YDH- İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ABD Dışişleri Bakanlığı belgelerini yayımlayan Wikileaks adlı internet sitesinin Amerika’nın siyasi hedeflerine hizmet ettiğini öne sürdü.

 

Yerli ve yabancı gazetecilerin katıldığı bir basın toplantısında konuşan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Wikileaks adlı internet sitesinde yayımlanan belgelerin birtakım siyasi hedefler doğrultusunda yayımlanmakta olduğunu belirterek “Bu bilgiler, planlı bir şekilde yayımlanmaktadır ve bununla siyasi hedefler güdülmektedir” dedi.

 

“Bize göre Amerikalıların yayımladığı belgeler yasal değerden yoksundur ve bir psikolojik savaşa benzemektedir; çünkü bu belgelerin bir kısmını Amerikan hükümetinin kendisi üretmekte ve daha sonra da bu belgelere dayanarak kendisi hüküm vermektedir” diyen Ahmedinejad, Wikileaks’ın belgelerini siyasi bir oyun olarak niteledi ve bu siyasi oyunun özel birtakım siyasi sonuçlar doğurmayacağını söyledi.

 

“Bugün milletler artık uyanmıştır; bu tür adımların dünyadaki ilişkiler üzerinde etkisi olmayacaktır. Bu tür şeytanlıklar, bizim diğer ülkelerle ilişkilerimize zarar veremeyecektir” diyen Ahmedinejad, dün İranlı iki nükleer fizik bilimcinin bombalı bir saldırı sonucu öldürülmesi olayından da Batılı ülkelerle İsrail’in sorumlu olduğunu söyledi.