YDH- Sadr grubu, yeni kurulacak Irak hükümetinde 8 bakanlığın kendilerine verilmesini istediklerini açıkladı.

 

Amerika’nın Arapça yayın kuruluşu Radyo Sawa’ya açıklamada bulunan Sadr grubu milletvekillerinden Emir Kenani, yeni kurulacak hükümette 8 bakanlık istediklerini söyledi.

 

Sadr grubu milletvekillerinden Emir Kenani, hükümeti kurmakla görevlendirilen Nuri el-Maliki’den talep ettikleri sekiz bakanlık arasında maliye ve dışişleri bakanlıklarının da bulunduğunu belirterek Irak dışişleri bakanlığının bu ülkedeki Araplara bırakılması gerektiğini söyledi.

 

Öte yandan hükümeti kurmakla görevlendirilen Nuri el-Maliki’nin dışişleri, savunma, petrol ve maliye gibi kilit bakanlıkların bağımsız politikacılara verilmesini öngördüğü belirtilirken, İbrahim Caferi’nin başbakanlığı döneminde savunma bakanlığı yapan Sadun Duleymi’nin dışişleri bakanlığına getirileceği bildiriliyor.

 

El-Enbar ili doğumlu olan ve sosyal psikoloji alanında doktorası bulunduğu belirtilen Sünni politikacı Sadun Duleymi’nin farklı siyasi grupların güvenini kazanmış birisi olmasından dolayı dışişleri bakanlığına getirilmesinin güçlü bir ihtimal olduğu ifade ediliyor.