YDH- Irak’ın en etkili dini otoritesi Ayetullah Sistani’nin, ülkenin ulusal çıkarlarını koruyabilecek güçlü bir hükümet istediği bildirildi.

 

El-Irakiye İttifakı üyesi ve Meclis Başkanı Usame Nuceyfi, bu sabah Ayetullah Sistani’yi ziyaretinden sonra yaptığı açıklamada Ayetullah Sistani’nin ülkenin ulusal çıkarlarının korunabilmesi için güçlü bir hükümet kurulmasını istediğini belirterek “Biz merceiyetin yol göstericiliğini hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

 

Ayetullah Sistani’nin ayrıca hiçbir siyasi grubu dışarıda bırakmadan geniş katılımlı bir hükümet kurulmasından yana olduğunu da belirten Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi, “Ayetullah Sistani, politikacılardan hukukun üstünlüğüne riayet etmelerini ve güçler ayrılığı prensibinin korunması için koordinasyon içinde bulunmalarını istedi” dedi.

 

Ziyarete katılan Kürdistan İttifakı üyesi Fuad Masum da yaptığı açıklamada Ayetullah Sistani’nin Irak’ın ulusal egemenliğinin ve çıkarlarının garantisi olduğunu belirterek “Ayetullah Sistani, yıllar boyunca ülkenin ulusal bütünlüğünün ve ülke çıkarlarının korunması için hiçbir çabayı esirgemedi” dedi.

 

Ayetullah Sistani’nin görüşmede ülkedeki dini azınlıklara yönelik saldırıları kınadığı ve yetkililerden dini azınlıkların terörist saldırılardan korunması için gerekli tedbirleri almalarını istediği bildirildi.