YDH- İran Meclisi Dış Politika ve Ulusal Güvenlik Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki’nin görevden azledildiğini muhabirlerden öğrendiğini belirtti.

 

İran’da yayımlanan Haber gazetesi, Meclisi Dış Politika ve Ulusal Güvenlik Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki’nin görevden azledildiğine ilişkin hiçbir bilgisi olmadığını belirterek haberi duyunca şoka olduğunu açıkladı.

 

Haber gazetesi muhabirinin “Mutteki’nin yerine kim geçecek?” şeklindeki sorusu üzerine “Sayın Mutteki görevli olarak yurt dışında değil mi, yani o yurt dışına görevli olarak gönderildiği bir sırada mı azledilmiş?” diyerek şaşkınlığını belirten Alaaddin Burucerdi, Mutteki’nin görevden alındığı bilgisini, Haber gazetesi muhabirinden öğrendiğini söyledi.

 

Meclis Dış Politika ve Ulusal Güvenlik Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, muhabirin “son dönemde Sayın Mutteki’nin görevden alınacağına ilişkin herhangi bir haber duydunuz mu?” şeklindeki sorusuna da “hayır, böyle bir şey söz konusu değildi, en iyisi Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sayın Mihmanperest’le görüşüp neden görevden alındığını ondan öğrenin” diye cevap verdi.