YDH- Menuçehr Mutteki’yi dışişleri bakanı olarak gönderdiği Senegal’de görevinden alan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın Muttaki ile sorununun göründüğünden çok daha büyük olduğu ortaya çıktı.

 

İsna haber ajansı, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın dışişleri bakanlığına vekaleten atadığı Ali Ekber Salihi ile azlettiği bakanı Menuçehr Mutteki’nin yarın düzenlenecek olan görev devir teslim törenine katılmayacağını duyurdu.

 

Mehr Haber Ajansı da Menuçehr Mutteki’nin dışişleri bakanlığını Ali Ekber Salihi’ye devredeceği törenin yarın sabah dışişleri bakanlığının 1 numaralı binasında yapılacağını ve törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi’nin katılacağını açıkladı.

 

Öte yandan Menuçehr Mutteki’nin dışişleri bakanı olarak resmi bir görevle gönderildiği Senegal’de görevden alınması tepkilere neden oldu.

 

Kaşan Cuma İmamı ve Uzmanlar Meclisi Üyesi Ayetullah Namazi, görevden almaların insanların haysiyetlerini tartışmaya açacak şekilde yapılmaması gerektiğini belirterek Mutteki’nin azlediliş biçimini eleştirdi.

 

Ayetullah Namazi, “Hükümetin mesajını iletmek için yurt dışına görevli olarak gönderilen biri, gıyabında ve onun siyasi kişiliğini incitecek şekilde değil, resmi bir devir teslim töreniyle görevden alınmalıdır” dedi.