Olmert: Ateşkes için acelemiz yok

01 Ocak 1970

SAAF-İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Lübnan’ın Kana köyünde 22’si çocuk 55 Lübnanlı sivilin

SAAF-İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Lübnan’ın Kana köyünde 22’si çocuk 55 Lübnanlı sivilin öldürülmesiyle sonuçlanan saldırının ardından “ateşkes için acelemiz yok” diye konuştu.

 

Associeted Haber Ajansının bildirdiğine göre İsrail Başbakanı Ehud Olmert, bugün yaptığı bir açıklamada “İsrail’in 19 gündür Lübnan’da sürdürdüğü savaşta, bölgedeki hedefine ulaşıncaya kadar bir ateşkes için acelesi bulunmamaktadır” dedi.

 

Bakanlar kurulu toplantısından önce konuşan Olmert, “şunu açıkça ifade edebilirim ki artık belirlediğimiz hedeflere ulaştık deyinceye kadar bir ateşkes yapma konusunda aceleci davranmayacağız” diyerek İsrail’in tehdit edildiği bölgeye yerleştirilecek güç konusunda somut anlaşma sağlanıncaya kadar bir diplomatik sürece ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

 

 İsrail, Hizbullah’ın güney Lübnan’dan çıkarılmasını ve buraya çok uluslu bir gücün yerleştirilmesini istiyor.

 

Hizbullah genel sekreteri Hasan Nasrullah ise son yaptığı açıklamada İsrail’in sivillere yönelik saldırılarını sürdürmesi halinde İsrail’in orta kesimlerini vuracaklarını belirtmişti.

 

Kana katliamı sonrası Hizbullah’tan yapılan açıklamada da çoğunluğunu çocukların oluşturduğu 55 kişinin öldürülmesiyle sonuçlanan Kana katliamının cevapsız bırakılmayacağı belirtildi.