YDH- Irak’ta hükümeti kurmakla görevlendirilen Başbakan Nuri el-Maliki’nin oluşturduğu hükümetin bugün Irak meclisinden güvenoyu aldığı bildirildi.

 

El-Cezire ve el-Arabiya televizyonlarının haberine göre Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin kurduğu hükümet, parlamentoda çoğunluğun güvenoyunu aldı ve 7 Mart’ta yapılan seçimlerin ardından ülkenin siyasi hayatında yaşanan 10 aylık belirsizlik sona erdi.

 

Irak parlamentosu, ayrıca savunma ve içişleri bakanlıklarına atanacak isimler üzerinde uzlaşma sağlanıncaya kadar Başbakan Maliki’nin bu bakanlıkları vekaleten yönetmesini de kabul etti.

 

Başbakan Maliki’nin güven oylamasından sonra yeni yemin ederek başbakanlığının ikinci dönemine resmen başladığı bildirildi.

 

Başbakan Nuri el-Maliki’nin bakanlar kurulunda yer alanların isimlerini okuduğu sırada bir milletvekilinin yüksek sesle itiraz ettiği; ancak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi’nin sert uyarısıyla susmak zorunda kaldığı bildirildi.

 

Dışişleri bakanlığına atanan Hoşyar Zebari’nin parlamentonun salt çoğunluğuyla güvenoyu aldığı bildirilirken bazı bakanların ise konsensüsle güvenoyu aldıkları açıklandı.