YDH- Pakistan güvenlik güçlerinin İran’a yönelik terör eylemlerinde bulunan Cundullah örgütünün yeni liderini tutukladığı bildirildi.

 

El-Alem televizyonunun haberine göre Pakistan güvenlik yetkilileri, geçtiğimiz aylarda İran’da idam edilen Abdulmelik Rigi’nin halefi olan Cundullah örgütünün yeni lideri Abdurrauf, Pakistan polisi tarafından tutuklandı.

 

Cundullah örgütünün İran’ın Çabehar kentindeki Aşura merasimlerine düzenlediği bombalı saldırının ardından İran Genelkurmay Başkanı General Hasan Firuzabadi, terörist örgütün Pakistan’daki kamplarda eğitim gördüğünü belirterek Pakistanlı yetkilileri sert bir dille uyarmıştı.

 

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad da geçtiğimiz pazartesi günü Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari’yi telefonla arayarak terörizmle mücadele konusundaki işbirliğinin arttırılmasını istemişti.

 

Öte yandan Cundullah örgütü, İran'ın geçtiğimiz günlerde 11 örgüt üyesini idam etmesine misilleme olarak ellerindeki bir İranlı rehineyi öldüreceklerini açıkladı. Örgüt, Emir Hüseyin Şirani adlı bir İranlıyı rehin aldıklarını açıklamış; Şirani'nin nükleer fizikçi olduğunu ve İran Atom Enerjisi Kurumunda görev yaptığını iddia etmişti. İsfahan savcılığı ise ismi geçen şahsın kaçırıldığını doğrulamış; ancak Şirani'nin birkaç yıl önce Atom Enerjisi Kurumuna bağlı bir şirkette şoför olarak çalıştığını açıklamıştı.