YDH- İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’a en yakın isim olarak nitelendirilen İsfendiyar Rahim Meşşai, peygamberin İranlılığı ile ilgili ifadesine açıklama getirdi.

 

Arya haber ajansının bildirdiğine göre İran Cumhurbaşkanlığı Bürosu Başkanı İsfendiyar Rahim Meşşai, geçtiğimiz günlerde bir milletvekilinin naklettiği İslam Peygamberi’nin İranlı olduğuna ilişkin sözlerine açıklama getirdi.

 

Arya haber ajansı muhabirine demeç veren Meşşai, “Ben, Hz. Muhammed İranlıydı demedim, benim kastettiğim Hz. İbrahim’di; Hz İbrahim İranlıdır ve peygamberlerden biridir” dedi.

 

Allah’ın 124 bin peygamber gönderdiğini hatırlatan İsfendiyar Rahim Meşşai, “Hz. Muhammed bu peygamberlerden biriydi, benim o ifademde kastettiğim Hz. İbrahim’di ki onun babası İranlıydı. Yoksa herkes de biliyor ki İslam Peygamberi Arap’tır” diye konuştu.

 

Gazetecilerin, kendisinin sözlerinden ve açıklamalarından yanlış yorumlar çıkardığını belirten Meşşai, kendi sözleriyle ilgili olarak başkalarının değil, kendisinin açıklamalarının dikkate alınması gerektiğini söyledi.