YDH- Dünya Kudüs Günü törenleri sırasında Şiraz’daki camisi saldırıya uğrayan İran Uzmanlar Meclisi Üyesi Ayetullah Destgayb’ın öğrencilerine verilen cezalar açıklandı.

 

Şiraz’dan yayın yapan Subh-i Umid adlı internet sitesinin haberine göre Kudüs Günü törenleri sırasında hükümet yanlısı milislerin saldırısına uğrayan Şiraz’daki Kuba Camii, görevlilerine ve Ayetullah Destgayb’ın öğrencilerine hapis ve sürgün cezaları verildi.

 

Geçtiğimiz yaz yaşanan cami baskınıyla ilgili davaya bakan mahkemenin Kuba Camii Kültür sorumlusu Hüccetulislam Kerimi, Ayetullah Destgayb’ın bürosunun yetkililerinden Hüccetulislam Hubyari ve Hüccetulislam Zakiri hakkında 2 yıl hapis, dört yıl sürgün ve 10 yıl kültürel faaliyetlerden men cezası verdiği bildirildi.

 

Hüccetulislam Kerimi’nin İran Irak savaşında ayağını kaybetmiş bir gazi olduğunu, Hüccetulislam Hubyari’nin de savaş döneminde yıllarca cephede bulunmuş bir devrim muhafızı olduğunu belirten site, mahkemenin Şiraz Cuma İmamları Siyaset Belirleme Kurulu Başkanı Hüccetulislam Muhammed Bakır Vildan’a ise camiye düzenlenen saldırıya öncülük etmek suçundan 74 kırbaç, 5 ay hapis ve 3 yıl sürgün cezası verdiğini duyurdu.

 

Uzmanlar meclisi Üyesi Ayetullah Destgayb’ın mukallitleri camiye saldırılmasına ve ateşe verilmesine öncülük edene 5 ay, camiyi saldırıya karşı savunanlara ise 2 yıl hapis cezası verilmesinin gayri adil olduğunu belirtti.