YDH- Irak’taki Sadr Hareketi’nin Lideri Mukteda Sadr’ın, yaklaşık olarak beş yıldır yaşadığı İran’dan ayrılarak ülkesine geri döndüğü bildirildi.

 

İran ve Irak basınında yer alan haberlere göre dün Tahran’daki İmam Humeyni havaalanından bindiği uçakla Necef’e giden Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr, Necef kentinde Sadr Hareketi liderleri tarafından karşılandı.

 

Sadr grubunun askeri kanadı olan Mehdi Ordusunun yaklaşık beş yıl önce Irak ve Amerikan askerlerinin operasyonlarına hedef olması üzerine Mukteda Sadr, dini tahsil hayatına devam etmek üzere İran’a gitmişti.

 

Mukteda Sadr’ın Irak’a kutsal mekanları ve babasının kabrini ziyaret etmek için Irak’a gittiği belirtilirken, Sadr Hareketine yakın kaynakların Mukteda Sadr’ın Irak’taki yeni siyasi süreçte daha etkili bir rol oynayabilmek amacıyla kalıcı olarak ülkesine döndüğünü söyledikleri bildiriliyor.

 

El-Cezire televizyonu ise Mukteda Sadr’ın yaklaşık beş yıl aradan sonra dün döndüğü Irak’ta bugün halka hitaben bir konuşma yapacağını duyurdu. Mukteda Sadr'ın Necef'e indikten sonra Hz. Ali'nin kabrini ardından da Ayetullah Sistani'yi ziyaret ettiği bildiriliyor.