YDH- Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin Ayetullah Sistani’yle görüşmek için gittiği Necef kentinde Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr’ı da ziyaret ettiği bildirildi.

 

İran’ın Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Ayetullah Ali Sistani’yi ziyaret etmek için Necef kentine giden Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, aynı kentte ikamet etmekte olan Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr’la da görüş alışverişinde bulundu.

 

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin, Mukteda Sadr’la görüşmesinde ülkedeki siyasi gelişmelerin ele alındığı ve Cumhurbaşkanı Talabani’nin “Irak, güvenlik ve kalkınma yolunun henüz başında bulunmaktadır, Iraklı tüm grupların bu yolda işbirliği yapması gerekmektedir” dediği bildirildi.

 

Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr’ın görüşme sırasında toplumsal sorunlara ve halkın ekonomik sıkıntılarına vurgu yaptığı, Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin de “Irak hükümeti ülkenin doğal kaynaklarını halka aktarmaya çalışmaktadır. Halka hizmet yolundaki çabalar ciddiyetle sürdürülecektir” dediği ifade edildi.

 

Görüşme sonrası yapılan açıklamada tarafların tüm siyasi grupların ülkenin yeniden yapılandırılmasına ciddi destek vermesi gerektiğini vurguladıkları belirtildi.

 

Uzun bir süre İran’da kaldıktan sonra geçtiğimiz günlerde ülkesine geri dönen Mukteda Sadr’ın Irak’taki siyasi gelişmelerde etkinliğini arttıracağı öngörülüyor.

 

Öte yandan Fars haber ajansı, el-Irakiye Lideri İyad Allavi'nin bugün Mukteda Sadr'ı telefonla arayarak ülkeye dönüşünden duyduğu memnuniyeti ilettiğini duyurdu. Ülkedeki siyasi durumun değerlendirildiği görüşmede el-Irakiye Lideri İyad Allavi'nin Mukteda Sadr'a siyasi alanda daha etkili bir rol oynayacağını umduğunu söylediği bildirildi.