Lahud:Direniş’le iftihar ediyoruz

01 Ocak 1970

SAAF-Lübnan Cumhurbaşkanı Emil Lahud, İsrail’in gerçekleştirdiği Kana katliamının büyük

SAAF-Lübnan Cumhurbaşkanı Emil Lahud, İsrail’in gerçekleştirdiği Kana katliamının büyük güçlerin desteği olmadan gerçekleştirilemeyeceğini belirterek “Kana katliamı Siyonistler için bir utanç lekesidir” dedi.

 

El-Cezire televizyonuna bir demeç veren Lübnan Cumhurbaşkanı Emil Lahud, İsrail’in 2000 yılında aldığı ağır yenilgiyi telafi etmeye çalıştığını söyleyen Lahud, kana katliamının İsrail açısından bir başka utanç lekesi olacağını söyledi.

 

Artık ateşkesten başka hiçbir seçeneğin kalmadığını belirten Cumhurbaşkanı Lahud, “Biz Direniş’le iftihar ediyoruz, Siyonist rejimin saldırılarına karşı koymakta olan Direniş’tir. İsrail’in iddialarının aksine, İran ve Suriye Lübnan’a sadece insani yardım yapmaktadır” dedi.

 

İsrail’in Lübnanlı sivillere ve Lübnan altyapısına saldırmakta olduğuna değinen Lahud “Bu saldırıların ve katliamların müsebbipleri yeni bir Kosova mı yaratmak istiyor” dedi.

 

“Siyonist rejim yetkilileri sadece katliamı düşünüyor barışı değil, eğer bazı büyük güçlerin verdiği destek olmasaydı, Siyonistler bu cinayeti işleyemezlerdi” diyen Cumhurbaşkanı Lahud, İsrail’in Kana konusunda daha önce uyarıda bulundukları yönündeki izahını da sert bir şekilde eleştirerek “Siyonist askerler, sığınaklarda sivillerin bulunduğunu çok iyi biliyorlardı. Onlar saldırıdan önce Kana’daki bu evde yalnızca kadınların ve çocukların bulunduğunu çok iyi biliyorlardı” diye konuştu.