Rice: Ateşkes bu hafta sağlanabilir Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
LÜBNAN
07 Aralık 2006 · 01:00

Rice: Ateşkes bu hafta sağlanabilir

SAAF-ABD Dışişleri Bakan Condoleezza Rice, Ortadoğu ziyareti sonrasında Lübnan ve İsrail

SAAF-ABD Dışişleri Bakan Condoleezza Rice, Ortadoğu ziyareti sonrasında Lübnan ve İsrail arasında bu hafta içerisinde bir ateşkesin sağlanabileceğini belirtti.

 

Reuters Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre Ortadoğu ziyaretinin ardından ülkesine dönen ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, İsrail’le Lübnan arasındaki çatışmaları sona erdirebilmek için bu hafta içerisinde bir anlaşmaya varılabileceğini belirtti.

 

İsrail gece yarısı, Lübnan’a yönelik hava saldırılarını 48 saat süreyle askıya alma önerisini kabul etti.

 

İsrail’in çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 60 Lübnanlı sivilin öldürülmesiyle sonuçlanan Kana katliamı, uluslar arası toplum tarafından kınandı.

 

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 21.09.2026 16:01 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/865/rice-ateskes-bu-hafta-saglanabilir