YDH- Mısır Müslüman Kardeşler hareketi Genel Mürşidi Muhammed Bedii, ülkedeki diktatörlük rejiminin sona ermesi gerektiğini belirterek tüm muhaliflerin birlik içinde hareket ettiğini söyledi.

 

Katar’dan yayın yapan el-Cezire televizyonuna demeç veren Müslüman Kardeşler Hareketi Lideri Muhammed el-Bedii, ülkede düzenlenen halk gösterilerini Müslüman Kardeşler Hareketi’nin yönetmediğini belirterek rejimin halkı kışkırttıkları yönünde kendilerine yönelttikleri suçlamanın temelsiz olduğunu vurgulayarak halk gösterilerinin kendiliğinden geliştiğini ifade etti.

 

Mısır’daki halk devriminin diktatörlük altındaki tüm Arap ülkeleri için bir model olduğunu savunan Muhammed el-Bedii, “Mısır halkı 30 yıl zulme ve istibdada katlandıktan sonra artık meydanı onlara terk etmeyecektir” dedi.

 

Çok sayıdaki Mısır vatandaşının güvenlik güçlerinin açtığı ateşle hayatını kaybettiğini belirten ve olaylardan Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’i sorumlu olduğunu belirten Muhammed el-Bedii, “Biz halkın yanında yer alıyoruz. Tüm kentlerde, ilçelerde ve köylerde halk komiteleri kurduk ve halka karşı sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Müslüman Kardeşler Hareketi halkın gösterilerinden ayrı değildir; ama gösterilere biz liderlik yapmıyoruz” dedi.

 

Mübarek’in hükümeti görevden alarak İstihbarat Bakanı Ömer Süleyman’ı cumhurbaşkanı yardımcılığına atamasını ve Ahmed Şefik yönetiminde yeni bir hükümet kurma adımının kendileri açısından hiçbir önem taşımadığını belirten Müslüman Kardeşler Hareketi genel Mürşidi Muhammed Bedii, Mübarek’in son adımının rejimi kurtarmaya yönelik olduğunu vurguladı ve rejimin değişmesi gerektiğini söyledi.

 

Gösterilerde öldürülen insan sayısının resmi rakamların çok üstünde olduğunu belirten Muhammed el-Bedii, “Mısır’daki tek çözüm yolu Mübarek’in halkın iradesine teslim olarak iktidardan gitmesidir. Bu rejim 30 yıl boyunca ülkenin tüm imkanlarını ve servetini heder etmiştir” dedi.