YDH- Tunus İslami Hareket (Nahda) Partisi Lideri Raşid el-Gannuşi, bugün döndüğü ülkesinde binlerce kişi tarafından karşılandı.

 

20 yıllık sürgün hayatından sonra bugün ülkesine geri dönen Tunus İslami Hareket Lideri Raşid el-Gannuşi, Tunus havaalanında kendisini destekleyen sloganlar atan ve tekbirler getiren binlerce kişi tarafından karşılandı.

 

Kendisini Kur’an, zeytin dalı ve çiçeklerle karşılayan halka hitaben bir konuşma yapan İslami Hareket Lideri Raşid el-Gannuşi, Tunus’ta demokratik bir sistem kurulması ve toplumsal adaletin sağlanması için çalışacağını söyledi.

 

Devrik diktatör Zeynelabidin bin Ali döneminde yasaklanan partisinin siyasi faaliyetlerine yeniden başlaması için izin talebinde bulunacağını açıklayan Gannuşi, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmayı düşünmediğini söyledi.

 

Tunus Başbakanı Muhamed el-Gannuşi, İslami Hareket Lideri Raşid el-Gannuşi’nin mahkeme tarafından müebbet hapse mahkum edildiğini belirterek herhangi bir af söz konusu olmadığı sürece Raşid el-Gannuşi’nin ülkeye döndüğü anda tutuklanacağını söylemişti.

 

Raşid el-Gannuşi, kendisinin tutuklanabileceği endişesini taşıyan binlerce kişi tarafından havaalanında karşılanırken yaklaşık 50 kişilik bir kalabalık, Tunus’ta “İslami köktencilik” istemediklerini belirten pankartlar açarak Gannuşi’nin dönüşünü protesto etti.

 

Raşid el-Gannuşi’yi protesto eden grubun “İslamcılığa hayır”, “molla yönetimine hayır”, “şeriata ve aptallığa hayır” şeklindeki sloganlarına karşılık, Gannuşi’yi desteklemek için havaalanına gelenler “aşırılığa hayır, mutedil İslam’a evet” şeklinde sloganlar attılar.