YDH- Mübarek tarafından istifası istenen eski kabinenin İçişleri Bakanı Habib el-Adili’nin göstericilere ordunun müdahale etmesini isteyen Hüsnü Mübarek’le ters düştüğü için polisi sokaklardan çektiği öne sürüldü.

 

Mısır’da yayımlanan Mısri el-Yevm gazetesinin haberine göre geçtiğimiz cuma günü on binlerce Mısırlının “Öfke Günü” ilan ederek sokakları doldurması üzerine Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile görevden alınan İçişleri Bakanı Habib el-Adili arasında şiddetli görüş ayrılıkları yaşandı.

 

İçişleri Bakanı Habib el-Adili’nin, Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in göstericilere müdahale etmesi için orduyu kullanma kararından büyük bir rahatsızlık duyduğunu belirten gazete, el-Adili’nin ordunun tanklar ve zırhlı araçlar eşliğinde sokaklara çıkması üzerine, polis güçlerine sokaklardan çekilme emri verdiğini yazdı.

 

İçişleri Bakanı Habib el-Adili’nin geçtiğimiz cuma günü yapılan ve gösterilerin nasıl kontrol altına alınabileceğinin görüşüldüğü toplantıda Mübarek’in orduya görev verilmesi yönündeki kararına tepki gösterip son söz olarak “işleri orduya bırakıyoruz” dedikten sonra polis güçlerine sokaklardan çekilme emri verdiği bildirildi.

 

Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, Habib el-Adili’nin de yer aldığı kabine üyelerinin istifasını istemiş ve eski Hava Kuvvetleri Komutanı Ahmed Şefik’i yeni hükümeti kurmakla görevlendirmişti.

 

Ahmed Şefik tarafından kurulan yeni kabinede içişleri bakanlığına Kahire Ağır Ceza Soruşturmaları Başkanı General Mahmud Vecdi’nin atandığı bildirildi.