YDH- Mısır’daki en geniş toplumsal tabana sahip muhalefet partisi olarak nitelenen Müslüman Kardeşler Hareketi, Hüsnü Mübarek çekilmeden hükümetle hiçbir şekilde müzakere yapılmayacağını açıkladı.

 

Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek tarafından cumhurbaşkanı yardımcılığına atanan Ömer Süleyman’ın dün muhalif gruplarla temas kurup müzakerelerde bulunmakla görevlendirildiğini açıklamasından sonra Müslüman Kardeşler Hareketi bugün müzakerelerin başlamasının Hüsnü Mübarek’in görevden ayrılmasına bağlı olduğunu açıkladı.

 

Reuters haber ajansının bildirdiğine göre Müslüman Kardeşler Hareketi üyesi eski parlamenterlerden Muhammed el-Baltaci, muhaliflerin istediği ilk şeyin Hüsnü Mübarek’in gitmesi olduğunu belirterek “ancak bundan sonra iktidarın barışçı bir şekilde intikaline ilişkin ayrıntılar üzerine orduyla müzakere yapılabilir” dedi.

 

Mısırlı muhalif gruplardan el-Kifaye de geçiş aşamasında tarafsız bir cumhurbaşkanının ülke idaresini üstlenmesi gerektiğini açıkladı.

 

El-Cezire televizyonunun haberine göre ise Muhalefetteki Vefd Partisi başkanının basın danışmanı Mutaz Salaheddin, Ulusal Koalisyon Güçleri’nin liderlerinin bugün yaptıkları toplantıda Mısır’da değişim için gösterilerin devam etmesi gerektiğini vurgulayarak Hüsnü Mübarek rejiminin gayri meşru ve düşmüş bir rejim olarak telakki ettiklerini söyledi.

 

Müslüman Kardeşler ve Ulusal Değişim Hareketi gibi muhalif gruplarla Hıristiyanların temsilcilerinin bağımsız gazeteci ve hükümet karşıtı siyasi aktivistlerin katıldığı toplantıda Hüsnü Mübarek’in bir an önce istifa ederek çekilmesi gerektiği vurgulandı.

 

Öte yandan Kahire’nin et-Tahrir Meydanı’ndaki gösteriler hala devam ederken Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in konutunun etrafına dikenli teller çekildiği bildiriliyor.