YDH- Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek devlet televizyonu aracılığıyla bir konuşma yaparak, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmayacağını söyledi.

 

Bugün milyonlarca Mısırlının istifasını isteyen gösterilerinden sonra açıklama yapması beklenen Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, devlet televizyonundan yaptığı konuşmada eylül ayında yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde zaten aday olmak istemediğini belirtti.

 

Muhalif partileri ülkede kaos çıkarmak için gençleri istismar etmekle suçlayan Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, cumhurbaşkanı yardımcılığına atadığı Ömer Süleyman’a yapılması istenen reformlarla ilgili olarak muhalif gruplarla temas kurması görevini verdiğini; ancak muhalif grupların yaptıkları diyalog çağrılarına olumsuz cevap verdiğini söyledi.

 

Parlamentodan anayasanın 76 ve 77. Maddelerini değiştirmesini istediğini belirten Mübarek, sükunetin geri dönmesi ve anayasal reformlar yapılması için çalıştığını belirten Mübarek, atadığı hükümetin de yoksullukla mücadele ederek toplumsal adaleti sağlamak için çalışacağını ifade etti.

 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylık için gerekli şartları kolaylaştıracağını belirten Mübarek, iktidarının bundan sonraki döneminde barışçıl bir iktidar değişikliği için çalışacağını söyledi ve Mısır’da ölmek istediğini belirterek Tunus’un devrik diktatörü gibi ülkeden kaçmak niyetinde olmadığının sinyalini verdi.