YDH- Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek devlet televizyonu aracılığıyla yaptığı açıklama, halen büyük kentlerin meydanlarını dolduran milyonlarca Mısırlıyı tatmin etmedi.

 

Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in Salı gecesi yaptığı konuşmayı canlı olarak yayımlayan Katar’ın el-Cezire televizyonu, ekranı ikiye bölerek Kahire’nin et-Tahrir Meydanı’nda oturma eylemi düzenleyen yüz binlerce Mısırlının sloganlarını da eş zamanlı olarak yayımladı.

 

Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in eylül ayında yapılacağı açıklanan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmayacağını ve birtakım anayasal reformlar için meclise talimat verdiğini belirttiği konuşmasından sonra protestolarını arttıran et-Tahrir Meydanı’ndaki yüz binlerce gösterici Mübarek aleyhine sloganlar attı.

 

Kahire’nin et-Tahrir Meydanında ve İskenderiye kentinde halen devam etmekte olan gösterileri canlı olarak yayımlayan el-Cezire televizyonu, milyonlarca Mısırlının Hüsnü Mübarek’in gitmesi gerektiğine ilişkin sloganlar attığını duyurdu.

 

El-Cezire televizyonu, Mısır’ın büyük kentlerinin tamamında gece yarısına rağmen gösterilerine devam eden milyonlarca Mısırlının “Mübarek defol” şeklinde slogan attıklarını belirtirken, yayına bağlanan Mısırlı siyasi aktivistler ve muhalif grupların temsilcileri, Mübarek’in istifasının yeterli olmayacağını ve yargılanması gerektiğini ifade etti.